Hotel Cap Skirring Welkom bij Papayer Ecolodge beste hotel aan zee Casamance Senegal
Een uitzonderlijke ligging aan de kust bij Cap Skirring in Casamance © Le Papayer Ecolodge strandhotel Cap Skirring.

Kwaliteitscharter Ecolodge Hotel Cap Skirring

Het papayer Ecolodge Cap Skirring Casamance Senegal

Duurzaam en verantwoord ecotoerisme in Cap Skirring


Een verwaarloosbare CO2-impact tijdens uw verblijf in dit paradijs in Cap Skirring Senegal.

Contacten Het Papayer Ecolodge hotel Cap Skirring


Contact Beach Hotel
Het Papayer Ecolodge


Daar, is alles orde en schoonheid, luxe, rust en wellust.

C. Baudelaire

Het Papayer Ecolodge-hotel aan zee in Cap Skirring ondersteunt het initiatief van de lokale autoriteiten: Cap Skirring heeft de Green Globe-certificering behaald ten gunste van duurzaam toerisme. Lokale autoriteiten zijn erg gevoelig voor ecotoerisme om mensen te helpen de regio te ontdekken. Ecotoerisme is een van de thema's van de belangrijkste donoren : Ambassades, AFD (Frans Ontwikkelingsagentschap), UNDP...

Het Papayer Ecolodge-hotel in Cap Skirring sluit zich aan bij de hele gemeenschap van belanghebbenden op het gebied van toerisme. De uitdaging is om de promotie en ontwikkeling van Casamance en Senegal door middel van duurzaam toerisme van hoge kwaliteit. De Kwaliteitshandvest van het Papayer Ecolodge hotel maakt deel uit van deze logica van duurzame ontwikkeling.

Cap Skirring Casamance
Excursions Story

Geschiedenis van het Papayer Ecolodge Hotel Cap Skirring Senegal

Twee jaar geleden was het land van het Papayer Ecolodge hotel slechts een strook land tussen zee en rijstveld die alleen de bewoners van de omliggende dorpen diende om te oogsten brandhout om te koken. In de loop van de tijd hebben deze monsters het bos doen verdwijnen. Sinds de start van de bouw in 2015/2016, Het Ecolodge hotel heeft veel bomen, planten en bloemen herplant... ongeveer 250 op dit terrein van één hectare. De natuur heeft haar rechten teruggenomen. De inzet was om bescherm en behoud deze uitzonderlijke omgeving en zijn ecosysteem om onze gasten een uitzonderlijke omgeving te bieden met al het nodige comfort en moderniteit. De constructies van de Ecolodge hotel voldoet aan de Europese normen: elektriciteit, septic tank, watervoorziening en -beheer, afvalbeheer. Vandaag is de weddenschap aangegaan om een ​​kwaliteitsaccommodatie voor te stellen in perfecte harmonie met onze omgeving.

Kansen en delen bij Papayer Ecolodge

Er zijn veel uitwisselingen tussen het Papayer Ecolodge hotel en de omliggende dorpen, Diembering, Boukot, Cap Skirring, Cabrousse. De voedselautonomie van het Papayer Ecolodge hotel wordt voornamelijk verzekerd dankzij kleine tuinders en lokale vissers. Het onderhoud van het hotel, de site en zijn verbetering betrekken ambachtslieden uit de dorpen: timmerlieden, metselaars, schilders, elektriciens, maar ook artiesten voor entertainment en shows: muzikanten, dansers... Deze uitwisselingen maken het mogelijk om bewustzijn van de "eindige" hulpbronnen die de natuur permanent biedt en zonder er rekening mee te houden dat het nu noodzakelijk is om te behouden: creatie van solar cookers, waterbesparing, contraproductief gebruik van wasmiddelen en waspoeders. Het mengsel van zonne-wind van het hotel dat we hebben geïmplementeerd, zorgt voor onze autonomie en is het onderwerp van regelmatige bezoeken door de autoriteiten en de eigenaren van omliggende hotels en kampen.

Papayer Ecolodge ontwikkelingsprojecten

Het Papayer Ecolodge beach hotel Cap Skirring investeert in de installatie van zonne-ovens, de popularisering van hun fabricage en het gebruik in dorpen om te voorkomen dat het brandhout wordt gekapt. De installatie van een tweede windturbine in het Papayer Ecolodge hotel zal het bewustzijn vergroten en ervoor zorgen dat onze energie wordt geleverd aan aangrenzende structuren. De opmars van de Papayer Ecolodge hotelkwekerij zal het mogelijk maken om oplossingen te bieden voor herbebossing van soorten in vrijgemaakte gebieden. Bewustwording van de gevaren van het gebruik van vervuilende producten en het voorstel van: producten vervangen om het ecosysteem te behouden. Behoud van water door het opzetten van een Optimaal en gecontroleerd sprinklersysteem.

Milieubescherming bij Papayer Ecolodge

De gemengde zonne- en windenergie van het Papayer Ecolodge hotel zorgt 24 uur per dag voor energieautonomie voor de hele site. Intelligent afvalbeheer en kunststoffen: sorteren, composteren... zorgt voor de bescherming van de grondwaterspiegel met het verbod op het gebruik van zepen, paddenstoelen, waspoeders en vervuilende wasmiddelen (vervanging door vervangende producten ter plaatse voorzien). De creatie van zonne-ovens maakt het mogelijk om het kappen van boshout te beperken. Behoud en controle van het gebruik van visbestanden (watergift, douche, WC) stelt ons in staat om onze water afhankelijkheid. De ontwikkeling van de kwekerij, moestuin en fruitbomen van het Papayer Ecolodge hotel maakt het mogelijk om het bewustzijn van natuurlijke composteringstechnieken te vergroten...

Kwaliteit van eten bij Papayer Ecolodge

Het eten is per definitie biologisch, het aanbod is lokaal. Er worden geen pesticiden, meststoffen of chemicaliën gebruikt in het Ecolodge hotel Le Papaya. Eigenlijk samengesteld uit vis, rijst en fruit, biedt het een perfecte energiebalans. De uitgeruste keuken van het Papayer Ecolodge hotel stelt u in staat om te koken volgens uw wensen en gewoonten: de Europese keuken maar ook gespecialiseerde Afrikaan : Tieboudien, tiebouyab, Caldou, Kandia-soep, mafé, gegrilde vis. Er is een uitstekende kok beschikbaar. Afrikaanse specialiteit die specifiek is voor het ecosysteem van het hotel : “Tiapettes”, kleine vissen die tijdens het regenseizoen in de rijstvelden worden gevonden. De zee, tegenover het Papayer Ecolodge hotel, stelt u in staat zich te voeden met een grote verscheidenheid aan vissen : kapiteins, barracuda's, enz. De tuin van het Papayer Ecolodge-hotel, de moestuin en fruitbomen zijn ook welkom: tomaten, bananen, watermeloenen, citroenen, grapefruit, kokosnoot... De natuur is zeer vruchtbaar en genereus.

Sociaal-economische voordelen in Casamance Senegal

Bij alle montage en werkzaamheden uitgevoerd in het Papayer Ecolodge hotel zijn vakmensen uit de omliggende dorpen betrokken. De lonen die aan deze ambachtslieden worden betaald, zijn hoger dan het lokale gemiddelde. Wij beschikken over een pool van ambachtslieden en kunstenaars die wij regelmatig inschakelen voor de inrichting, het onderhoud en de animatie van het Ecolodge hotel Le Papaya. Ons economisch model stelt ons in staat te experimenteren met een ecologisch duurzame aanpak, maar ook en vooral economisch haalbaar, terwijl het sociaal rechtvaardig is en ethisch eerlijk. Het is van fundamenteel belang dat alle actoren hun weg kunnen vinden en werken in een innovatieve en positieve gemoedstoestand. Het onthaal van onze gasten en de kwaliteit van de diensten aangeboden in het hotel gaan hand in hand met deze gemoedstoestand, voor het geluk van iedereen. Geen detail wordt aan het toeval overgelaten om de Papayer te verbeteren en te onderhouden Ecolodge hotel.